Saturday, December 31, 2011

Sinar itu Hadir Jua

AKAN DATANG...


Sinar itu hadir jua sebuah dokumentari tentang ketabahan dan kecekalan hati segelintir masyarakat dalam mengharungi gelombang kehidupan. Kisah yang diungkap adalah kisah benar yang diluahkan oleh insan insan yang sudi membuka lipatan kisah duka mereka...


Jangan lupa saksikan program dokumentari "Sinar itu hadir jua" pada 15 Januari ini jam 4 petang di TV1 yang dihoskan oleh Heliza Helmi. (13 episod)



gambar dari e1tv1


Jangan lupa yer! ;)

Wednesday, December 28, 2011

Aku tumpang populariti Heliza Helmi?

Assalamualaikum semorangggg!!
Jom... aku nak bebel lagik! Aku penat sebenarnya nih... Tapi sebab nak berkongsi cerita, aku tak kisah!! heheehe.. Tajuk berita hari ini adalah AKU TUMPANG POPULARITI HELIZA HELMI?
Uihhhh.... Yeke?? Korang rasa macam mana??? ;)

Aku tak pernah rasa macam tu! hehehe.. Memang aku tak nafikan ramai yang kirim salam kat cikgu. Aku gembira bila orang sayangkan cikgu. Aku tak suka bila orang sakitkan hati cikgu. Ada jugak tanya pasal cikgu kat cikgu. Kaunter pertanyaan cikgu sudahh... haha.. Cikgu pun tahu aku ni kaunter pertanyaan! :) Kalau yang bercerita pasal aku nak tumpang cikgu punye glamor, takdo makno yerrr!! hehehehe.. Suke ati laaa.... ;)

Kalau aku ni nak tumpang populariti cikgu 4 tahun yang lepas. Aku kenal cikgu pun baru tahun ni. Tumpang populariti kah? Bak kata cikgu "yelaa... waktu zaman popular dulu, sekarang pun popular lagi!" HAHA
Iklan Garnier sunsilk.. hari hari iklan die, dah takde iklan orang lain dah.... muahahaha..

Aku tak pernah berniat untuk semua ni. Aku sayangkan dia kerana Allah SWT. Dia cikgu aku. Yang banyak mengajar aku untuk berubah lebih baik. Aku sangat menghargai kasih dan sayang dia. Aku tak peduli apa orang nak cakap. Ada yang kata aku OBSES. Sekejap kata aku minat artis ni artis tu, tolonglah paham! Dia adalah motivator. Aku tak berminat dengan mana mana penyanyi sejak aku kenal HELIZA HELMI. Misha Omar? Yepp,, aku minat sekadar penyanyi dan menghibur halwa telinga sahaja. Tapi HELIZA HELMI mengajar aku mendekatkan aku ke majlis ilmu dan mengenal agama Allah. ISLAM. :) Alhamdulillah.. Manisnya Cikgu Ja. :)

Sayangnya aku kepada insan instimewa ini menghibur hati.. ALLAH. :')
Aku tak tumpang populariti Heliza Helmi. :)


Sayang Cikgu Ja

Terima kasih korang. Sekiannn... ;)


Tuesday, December 27, 2011

Ini kata Cikgu! :)

Assalamualaikum korang..
Semestinya aku nak share something. Ini kata cikgu masa balas tweets petang tadi! Sukanyaaaa...
Petang semalam aku pegi Times Square, aku pegi solat. Teringat laaa kenangan solat sebelah dengan Cikgu Ja. Tak mungkin dilupakan! Ini kata aku masa tweets cikgu "Alhamdulillah.. Baru lepas solat kat surau TS ni. Teringat masa solat sebelah cikgu  . Rase sedih gembira. Syukur! :')"


CIKGU BALAS : 



Tak sangka cikgu kata macam. :') 
Alhamdulillah..
Terima Kasih Allah.... :)

Okehhh.. Terima kasih korangggg!! ;)
Sekiannnn....

Saturday, December 24, 2011

Aku Bukan Peminat HELIZA HELMI

Assalamualaikum semoranggg... :D
Topik.... Haaaa.. dah bace tajuk besau kan?? Nape tak caye ke?? Kena percaya yerrrr.... Aku nak bercerita nih.. Yeppp, aku bukan peminat Heliza Helmi.

Aku bukan peminat Heliza Helmi. Tetapi aku anak murid Heliza Helmi. Aku sering disalahertikan sebab sangkakan aku mula minat penyanyi kelahiran Terengganu ni yang juga bekas pelajar Akademi Fantasia. Secara jujurnya, dulu aku peminat tapi biasa biasa jer. Sekarang aku bukan peminat Heliza Helmi.
Heliza Helmi adalah seorang guru aku. Aku panggil dia cikgu. Sebelum aku panggil dia gelaran tu melekat, aku sesaja bergurau dan tak sangka gelaran tu meleret sehingga ke hari ni. Heliza Helmi turut membahaskan dirinya "Cikgu" kepada aku. Aku bangga dapat kenal insan yang baik seperti dia. Memahami. Mengambil berat.
Aku tak kisah orang nak bercerita tentang aku. Asalkan aku tidak menyakiti hati mereka. Benar, orang yang tidak mengenali kita akan berkata apa saja. :)
Aku harap takde lagi yang salah faham. Sekali lagi, Heliza Helmi adalah Motivator aku. Dia merupakan inspirasi aku yang membuka minda dan hati aku. :)
Untuk pengetahuan korang, kira kira 2 bulan yang lepas, aku dapat tahu fungsi Heliza Helmi Production (HHP) sedangkan dah 6 bulan kenal dia. Aku tahu dia hanyalah cikgu aku. Aku tak minat dia. Aku sayang dia. :)
Aku berdoa agar ALLAH sentiasa merahmati hubungan silaturahim ini. Dan Allah restui kasih dan sayang aku kepada insan ini.




Cikgu Ja.... Ain sayangkan Cikgu!! Kata kata ini tidak dapat digambarkan dengan perasaan dan ketulusan hati. Terima kasih atas kasih dan sayang cikgu.. Dan kebahagiaan yang diberikan dan sentiasa menjaga hati ini. :')

ALHAMDULILLAH... Terima Kasih Allah! :')

Terima kasih juga buat korang yang sudi baca entri aku. Tanpa rasa jemu. Ini adalah ketulusan hati aku mengenali dan bercerita tentang wanita inspirasi aku ini yang banyak mengajar aku berubah ke arah kebaikan dan mengajar aku makna kekuatan.

Sekiannn... :)



Zaman Kecomelan Cikgu Heliza O__O

Assalamualaikum.......
Topik kali ni berkenaan zaman kecomelan cikgu. Maksud aku zaman keanakan.. comel banget! hihihi :) Tapi sebelum korang tengok gambar cikgu aku, aku nak bercerita sikit. Buat pengetahuan korang, kalo dia tak masuk AF, dia mungkin akan jadi... ce teka?? cepat..cepat!!!

Haaaaaaaaa.... dapat tak???

Jawapan adalah mungkin akan menjadi "MOTIVATOR". Tapi sekarang dah jadi cikgu aku dahh.. hehehehehe... Berkat usaha dia.. Alhamdulillah.. okeh2 laaa... aku tahu korang dah bosan bace sebab aku bebel lebih. Jangan marah haaaa...
Yelaaaaa.... tengok laaaaa!!! ;)



zaman lampau.. hihi


Comel kan?? Okehhh.. Terima kasih banyak korangggg!! Love.. Salam.. ;)




Wednesday, December 21, 2011

Istimewa Cikgu Heliza Helmi Dimataku :)

Assalamualaikum korang...
Kali ni aku nak cerita pasal keistimewaan.. Wahhh, bunyi macam jiwang kan? Tapi ni luahan aku sebagai anak murid dia. Kalau laa kebahagiaan aku ni boleh digambarkan.. haha.. Hanya Allah yang tahu! :)
HELIZA HELMI..
Istimewanya Cikgu aku ni adalah....


Suka buat aku tergolak dengan TWEETS @Twitter. Sabo jelaaaa....
Dia selalu membahagiakan laaaaa... Kalau aku tengah tension, pikiaq dia tetibe muncul..
Ada laa rasenya hari ni tetibe rase nak guguq jantung.. MasyaAllah..
Tak sangka benda yang tak disangka tak tersangka sangkaaaaa... Segalanya tak bersangka laaa..
Nak tahu apa?? Alhamdulillah... aku dapat SOLAT duduk sebelah dengan dia. MasyaAllah.. TENANG! :)
Seterusnya.... aku suka perangai dia yang sempoi,peramah.. Aku tengok muka dia ni macam malas nak layan sangat! Terutama malas nak layan aku laaa... haha
Haaaa... seterusnya, aku SUKA DIA BEBEL.. Sebab tu aku suka join TALK or FORUM dia.
T AK RUGI join PROGRAM dia tahu! Aku suka kelajuan dia bercakap. Perghhh... hehehe
Berbunga bunga cinta hati aku. hihihi.. Jujur laa aku suka bibir dia. Aku tak minat mato dio. Korang amik laa.. takmo rebut! haha
Aku ni yang tak pernah amik port tahu pasal dia. Aku mula rasa nak kenal dia lepas jumpa dalam 1 lif.
Di situ laaaa bermula keistimewaan dia.... SATU RAHMAT buat aku kenal dia. Aku berasa bertuah dan ini bukan aku yang katakan, tetapi orang yang kenal aku. REZEKI ALLAH SWT. :)
Dia pemurah dan mempunyai hati yang baik. MasyaAllah.....
Aku suka pemakaian dia sekarang. Contoh muslimah sejati yang menjadi ikutan penyokong penyokong dia.Terbaikkk! ;)
Aku terharu apabila sayangnya dia kat aku. Aku tak tahu dia sayangkan aku. Tetapi, orang yang kenal aku memberitahu.."SAYANGNYA CIKGU JA KAT AIN." :')  Sebab apa? Sebab dia mintak dua orang member aku JAGA AKU. Terima Kasih Allah menemukan INSAN ini.
Muka dia... SubhanAllah.. Wajah seindah hatinya! Wajahnya tenang.. dan orang yang melihatnya juga turut tenang. Dia ciptaan Allah yang indah. :)
Aku suka tengok dia senyum, kalau dia buat muka marah dah macam ANGRY BIRD aku tengok. Aku suka! haha
Dia sudi berkongsi dan menasihati aku. Dia memberikan keyakinan, sokongan dan mendoakan aku.
Syukur aku kepada Allah hanyalah setitis lautan. Alhamdulillah.. Allah menemukan aku dengan orang yang tepat!
Bukan aku tak pernah bertemu dengan orang yang baik tetapi dia luar biasa. Allah punyai sebab aturkan pertemuan ini. Allah mahu memberikan sesuatu yang baik untuk aku. Aku pernah join FORUM? Join TALK pasal agama? Ohhhh tidakkk... TAK PERNAH! Ini laaaa sebabnya.. Mungkin orang yg tak memahami akan berkata apa saja.

Setakat ini aku dapat kongsi keistimewaan insan istimewa aku ni. Dia insan yang sentiasa menjadi INSPIRASI aku. Aku benar benar menghargai kasih dan sayang yang telah diberikan. Terima kasih kepada mereka yang mendoakan ukhuwah silaturahim kami sehingga ke hari ni. Aku juga mendoakan korang.. :)

"Aku ingin menjadi sepertinya bukan kerana kecantikannya tetapi kerana Akhlak dan Cintanya kepada ALLAH SWT dan RASULULLAH SAW." :)


Wajah seindah hatinya

Okehhh.. terima kasih korang sebab sudi bace entri aku ni yeh? Love...
Salam.. ;)







Monday, December 19, 2011

Fake Account Lagi! *Tumpang Glamor* -____o'

Assalamualaikum korangg...
Dah bape hari aku tak update blog.. Jarang on9 laa... hehehe..
Haaa.. kali nak cite pasal FAKER lagik leee.. Adoiiii tak abis abis lagi wat hal.. Ape de hal??
Macam biasa nak carik keuntungan. Daripada aku tengok cara orang yang buat fake account ni, dia nak jual barang tapi salahguna name Cikgu kesayangan aku nihhh... Kalau nanti letak name sendiri sape nak beli?TUMPANG GLAMOR tahu! HAHA.. Sekarang aku tengok page nih dah duk diam. Haaa.. tahu takut! Sudah le jangan nak cemarkan nama cikgu aku lagi yeh?? :)
Semoga kembali ke pangkal jalan dan diberikan hidayah.. hihiihi :)

Ok laa.. Korang kena berhati hati dengan page ni yeh???

                                     FAKE ACCOUNT


Terima kasih membaca! :)

Monday, December 12, 2011

FAKE Twitter Pulok! O__O

Assalamualaikum....
Semalam aku cerita pasal ramai yang jadik Heliza Helmi.
Aku baru dapat info daripada member FB tanya HelizaHelmi32 tu di punya jugak ker?
HAHAHA... Dah "sah2 FAKE ACC"!! Ado sajooo.. Glamor kau jah! hehehe...
Nahhh.. klik nihhh... FAKE ACCOUNT : https://twitter.com/helizahelmi32
Berhati hati ya... ;)



Mata Ini !

Assalamualaikum andaaa semuaaaa...
Tengok laa mato bosar sapoo nih!!! hihihihihi... :p
zaman mudo2 Heliza Helmi kah???

Tadaaaaaaaa..........

                     

Sunday, December 11, 2011

Lagu Lagu Heliza Helmi

Dengarkan.....

Kau Selamanya


Hello


Cuma Aku


Chord G


Cinta Di Lautan Lalang


Panggil Namaku

Ramai yang nak jadi Heliza Helmi

Assalamualaikum.............
Haaa.... aku nak cerita pasal ramai beno nak jadik macam Cikgu aku nihh!!
Adoiii... aku tak kisahlaa nak jadikan dia sumber inspirasi ke.. Tapi ni kes berat nih!
Kes berat?? Pernah dengar "fake" tak? Mesti laa pernah kan... Macam macam dorang buat nak jadi Heliza Helmi. Jadi laa diri sendiri.. hihihi..
Dalam FB berlambak FAKER HELIZA HELMI. Glamorrr u! Ko ado??? HAHA
Sekarang akaun FB Cikgu Ja dah takde dahh... Join twitter jelaa yer? https://twitter.com/helizahelmi
Jangan ado FAKER TWITTER pulok sudahh.... huhuhu.. :p
FAKER's boleh merosakkan nama seseorang. Jadi, berfikirlah anda sebelum semuanya terlanjakkk.. hehehe
Jadikan Heliza Helmi sebagai inspirasi bukan menjadikan sebagai alasan buat page untuk merasakan diri anda adalah Heliza Helmi.
Maafkan saya jika ini menguris hati anda... Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini!
Berehhhh... tata~ :)


Sesajer jerrrrr...

Assalamualaikum koranggg...
Aku pergi tasik ni.. Abang aku pegi Photoshoot.. Aku pun ter'photoshoot sekali ! HAHA
Peaceeee... Berehhhh!! ;)





Aku Membebel :P

Dengarkan apa yang aku bebelkan yer.... :P 


video





Saturday, December 10, 2011

Ada apa dengan Heliza Helmi?

Assalamualaikum korang..
Mula mula sekali aku nak ucapkan TERIMA KASIH sebab sudi bace entry aku! :)
Nak cerita pasal apa eh?? Mesti laa pasal Motivator kesayangan aku.. HELIZA HELMI.
Aku nak share dengan korang tentang dia. Orang kata dia sombong, pura pura kura kura laa
dan macam macam. Aku belum kenal sepenuhnya tetapi aku nak cerita aku yang tahu pasal dia.
Orang boleh kata, "alaaa... nak jaga hati peminat." Bagi aku, suka hati korang laa nak cakap apee...
Dia layan peminat sama rata. Tak lebih tak kurang.. Macam aku laaa... Tapi aku rasa dia dah layan
aku melebihi segalanya dan lebih dan lebih daripada CUKUP!
Alhamdulillah... dia sangat baik hati! Aku kagum dengan dia.. :)
Dia selalu akan menasihati dan berkongsi aku bab agama yang kurang tahu. Terbaik!!!
Aku ni tak pernah join talk atau forum tentang agama. Haaa.. Kat sini laaa aku nak cerita pasal pertemuan ni!! Ini laa sebalik pertemuan yang membawa kebaikan untuk aku.
Orang orang dekat dengan aku pun kadang2 boleh salah faham. isk2..
Salah faham pasal ape?? Yelaa.. dulu aku minat penyanyi yang sorang tu...
HELIZA adalah pembakar semangat aku dan merupakan MOTIVATOR yehh?? :)
Okeehhhh.. bercerita pasal ADA APA DENGAN HELIZA HELMI...
Dia adalah inspirasi aku... Dia boleh dikategorikan wanita inspirasi..
Bak kata Ustaz Nazrey Johani, "sejuk perut Mak dia mengandungkan dia."
Semua orang perkatakannya.. semestinya! :)
Berbalik kepada aku tak pernah join forum atau talk tu.. Memang pun!
Allah mengatur pertemuan ini dengan baik. Sedangkan aku tak pernah jumpa dia
lepas dari AF.. Tahun 2007 baru tahun ni 2011. Aku minat jugak dia masa AF tapi biasa jer! Aku bersyukur kerana pertemuan ini....Sebuah pertemuan yang mempunyai satu kebaikan. Inilah namanya kasih dan restu Allah kepada kami. Syukur aku hanya setitis, rahmat Allah melangit luas.
MAK aku sendiri kata aku kenal Heliza merupakan "SATU RAHMAT."
Alhamdulillah... ini laaa kurniaan ilahi yang tidak mungkin aku siakan. InsyaAllah..
Semoga ikatan dan ukhuwah kami terus berkekalan dengan doa dan ketulusan hati
dalam menjalin hubungan sesama saudara Islam.

Dengarkan lagu ini yang mengambarkan SEBUAH PERTEMUAN kami.
Luahan rasa aku.
Alhamdulillah.. Terima Kasih Allah! Sayang Cikgu Ja :)


Terima kasih kerana sudi membaca. :)



PERTEMUAN KAMI


17 Mac 2011 - LIF KLMU

26 Jun 2011   - AEON AU2, Setiawangsa. (SHOW)


15 Oktober 2011 - UIAM Gombak. (FORUM)

16 Oktober 2011 - UKM Bangi ( SHOW)



18 Oktober 2011 - Berjaya Times Square Hotel (APEC)

23 Oktober 2011 - Perpustakaan Awam Selangor ( TALK)


3 Disember 2011 - Stadium Tertutup Nilai USIM Nilai (SHOW)


4 Disember 2011 - Lembah Jaya Ampang ( TALKSHOW)

6 Disember 2011 - Masjid Uniten Bangi (FORUM)




Friday, December 9, 2011

Model Iklan Garnier dan Sunsilk

Assalamualaikum...
ni ceq nak cita pasai iklan tv!
Asal tengok tv jer muke dia... Asal muke dia jer tengok tv! HAHA
Okehhh... tengok laaa bideo ni yehhh?? zaman mudo cikgu Ja... hihihi 

video


Terima kasih menonton! ;)

Original Fanpage of Heliza Helmi

Klik sini untuk realfanpage Heliza Helmi. Check it Out!




Superb Women Heliza Helmi

10 Disember 2011
Assalamualaikum korang...
Aku nak bercerita pasal Heliza Helmi lagi. Mesti kata "obses"! HAHA
Tak kesah laa nak kate ape pun... Yang penting dia MOTIVATOR aku dan
aku ni ANAK MURID dia !
Cikgu Ja.... Dia seorang yang sangat bermotivasi dan turut merasa termotivasi.
Ayat betul ker tak nih?? Ape pun boleh... hehehe..
Cikgu Ja selalu memberi nasihat yang baik untuk aku sebab tu
AKU SAYANG CIKGU JA!
Kasih dan sayang ini datangnya dari ALLAH SWT. Aku tak meminta tetapi ini sudah tertulis.
Sekarang sudah jelas kenapa kami ditemukan. Kenapa??
Cikgu Ja tahu sebabnya... :)
Ini kata cikgu Ja. "Alhamdulillah.. Moga2 kita sentiasa dipelihara Allah, dan Allah menerima segala amalan kita :) "
Ini ucapan yang aku luahkan pada cikgu aku!



Terima kasih sebab sudi membaca! hehehe... ;)

Lawatan Amal ke Banda Acheh bersama Heliza


10 Disember 2011
Jom beramal dan membantu mereka yang memerlukan! ;)


Forum Muzikal : Hidayah Milik Allah at Masjid Uniten Bangi

6 Disember 2011
Assalamualaikum semuaaaaaaaaa........

Ni baru 3 hari lepas jumpa! Terbaikkk....
Forum yang sangat best....
TERIMA KASIH CIKGU JA! hihihi
Kali ini aku tumpang tidur rumah sedara aku semata2 nak join forum
cikgu! GILO tak??? Menyusahkan pun rase adeeee... isk2...
Tapi, aku percaya Allah dah rancang semua ni. Alhamdulillah...
Aku ditemani oleh roomate lagik Fara leee... huuuuu :)
Aku tak segan rakam bideo.. Dah laa keluar daripada garisan...
Ada aku kesahhh??? HAHA
Malam tu Cikgu Ja nampak macam pengantin! wahhhh...
Aku tanya Cikgu Ja, "mana pengantin lelaki??"
Cikgu Ja cakap........ "Tak jumpa!" Boleh gitu jawapan dia?? HAHA
Adoyaiiiiiiii....... lawak2!!!!
Macam biasa dan menjadi kebiasaan..... AKU JADIK ORANG LAST amik gambaqqq!!
Aku terharu lagik dengan Cikgu Ja sebab dia mintak Fara jaga aku!! :')
Terbaikkkkkk!!!! I feel you again Cikgu!!! :)
Okehhhh..... lihat laaa gambaq2 yeh???
Bideo?? Tak dapat nak upload.. ade problem... sorry! :)
Pengalaman yang tak mungkin aku lupakan..
Forum yang menambahkan ilmu pengetahuan aku tentang agama.


"ALLAH TIDAK MELIHAT PERMULAAN KITA
TETAPI ALLAH MELIHAT PENGAKHIRAN KITA."

Sekian.. :)









Talkshow : Cantiknya Saya at Lembah Jaya, Ampang

4 Disember 2011
Perjalanan yang menarik.... Aku dengan member Aina.
Sebab apa menarik??? Banyak pengangkutan bertukaqqqq...HAHA
Mula2 naik komuter pastu LRT RapiDKL pastu teksi! Agak jauhhhh...
Awal sampai dari cikgu sebab takut lambat laaaa....
Aku tak pernah pergi... sebab nak dengar dia bebel... aku sanggup!
Perkongsian yang berguna untuk aku. Yelaaa... Dia adalah MOTVATOR aku..
Nanti aku cerita laaa sebab apa dia jadik Cikgu aku! heheehe...
Kak Ima SMS aku, aikkk... nak datanggg jugakkk lepas balik kojeee!! HAHA
Lepas dengar bebel, sesi amik gambaqqq...
Aku tak sangka kak She yang pernah mengurus FC cikgu Ja datang.. Wahhhhh..
Aku sempat amik gambaqq... hehehehe..
Time part nak amik gambaqq tetibe kak Ima sampai!!!
Ya Allah......... sampai tepat pada masa!!! heheheehehe...
Terkejut aku... Cikgu macam tak caya jer aku tengok muke dia... ngeee~
Yang aku tak leh lupa bila cikgu cakap kena bayaq "RM2" lepas amik gambaqqq..
ni nak merajuk nih!!! ekekeke
Aku terharu bila Cikgu Ja mintak member aku Aina JAGA AKU dengan Kak Ima.
Ya Allah.......... I feel you Cikgu Ja!!!! :')
Thank you!
Okehhhh.... gambaqqq!!!! sekiannnnnn







Ehhhh.... belum sekiannnn!!! Ado bideooooo... lawakkkk!!! Tengokkk... 
Okehhh... baru sekiannnn....



video

Pesta Konvo Pancaindera at USIM Nilai

3 Disember 2011
Pergi kejar dan kejar lagik!!!
Paling jauh kat Nilai... Tempat yang aku tak pernah sampai walaupun aku
duduk Nilai.. HAHA
Aku kejar dengan kak Ima! Adoyaiiii... GILOOO..
Sakit pinggang 2-3hari jugak! Takpe sebab cikgu Ja punya pasal! HAHA
Function cikgu Ja kat sini? Aku tak sure lagik! SHOW lagikkk.. hihihi
Malam tu Cikgu Ja nyanyi 2 buah lagu.. InsyaAllah dengan Standing in the eyes of the world. :)
Merdu suara diaaaaaa!! Muehehehehe :p
Kak Ima laaa peneman setia! HAHA...
Sebenarnya pun dia pun memang nak jumpa cikgu jugakkk!! ngeeee~
Terbaekkkkkk!!!
Kak Ima dah nak balik... Dia penat balik dari koje datang Nilai. Giler tak jauh??
Dari tempat keje kat Bukit bintang pastu balik Cheras pastu pegi amik aku kat kepong..
Haaa... patah balik pergi Nilai... wahhhhh!!! dasyat tak???
Sebab ape?? Sebab CIKGU JA punya pasal laaaaaa.... Atooooiiiiii ~
Kak Ima ingat cikgu dah nak balik.. Tapi aku aku pikir takkanlah kiteorang tak jumpa cikgu!
Dah laa kak Ima penat! Yang terbaikkk... Cikgu sentiasa tahu kiteorang akan datanggggg!!
Aku pun SMS kak Zeq. Kak Zeq suruh pegi belakang stage!
Macam biasa, LAST amik gambaqqq!! HAHAHA...
Okehhhh...tengok laaa gambaqqq satu dan tak berwarna.... MISTERI!
sekiannnnn.....


Bengkel Personaliti Anggun at Perpustakaan Awam Selangor

23 Oktober 2011
Ni talk pasal permakaian tudung atau hijab
Permulaan bengkel yang menarik! Best wooooo... hiihhi
Aku berkenalan dengan sorang kakak bernama Diana. Sebelum tu aku tak tahu dia tu wartawan.
Borak dengan dia sekejap. hehehehe..
Aku dengar cikgu Ja bebel kat dopan. Tak ada sangat nak cerita pasal cikgu Ja.
Sikit jer.... hehehehe...
Macam biasa, lepas program mesti ado sesi amik gambaqqqq...
Aku laaaa paling last! HAHAHA
Lepas tu, aku pergi stadium Melawati pulak. Cikgu Ja ado kat sane dengar forum Syurga Cinta.
Kak Ima kecundang lagik tak dapat jumpa Cikgu Ja lagik... Takpe! :)
Okehhh... nak lee tengok gambaqqq!!! weeee~
TATA ~






APEC at Berjaya Times Square Hotel

18 Oktober 2011
Event untuk Usahawan muda...
Aku datang nak jumpa cikgu Ja jer! HAHA
Sebelum tu aku masuk opis siapkan assignment.. Pastu bergegas pegi TS!
Aku tunggu laaa cikgu... Aku tak tahu pape sebenarnya! Aku masuk jer hall..
Aku ingat cikgu Ja ado kat dalam... Kebetulan, aku dah sejuk giler,aku tak tahan. Dan sangat kebetulan
jugak cikgu Ja tweets beli hijab dia. Aku pun keluar dari hall tu.. Aku pegi pusing kat booth belakang.
Wahhhhhh... ado cikgu Ja!!! Aku pun pegi dekat cikgu. Cikgu "tercenggang" sekejap tengok aku
kat depan dia. hehehe..

Aku undurkan diri pergi belakang dan tunggu dia. Tak lama lepas tu, berborak laaa kami. Lame jugak woaaa!!! sukenyerrrrrrrr!!! HAHA
Kemudian dan kemudian.. Aku ingat cikgu Ja dah nak balik. Tapi dia kata belum lagik,dia datang balik.
Dia suruh aku jejalan dulu. Aku cakap kak Ima nak jumpa dia. Haaaaa....
Cikgu Ja dengan kak Zeq pergi dulu.. Tak lama lepas tu, aku pun pergi nak turun makan sebab aku
belum makan.. Cikgu Ja pun suruh aku pergi makan. Sebelum tu, dia ada cakap, "dah solat??"
Aku pun pergi laaa... Tak sangka cikgu Ja belum turun lif. HAHA.. Sambung borak!
SATU LIF lagik!!! Cikgu Ja selsema time tuhh.. cian cikgu.. hehehe..
Aku saje wat lawak, dia macam serius jerk! HAHA..
Akhirnya bunyi suara dia gelak! hihihihi..
Sambung lagik nihhh... belum abis lagik... sikit jer lagi...
aku turun kat bawah.. ground floor.. Tak jadik makan laaa... nak solat!
Aku tak tahu surau kat mane, tanya laa pak Guard!.
Aku naik tingkat 7. Dari jauh aku nampak Cikgu Ja dengan kak Zeq.
Aku tak tahu dorang nak kemana sebenarnya. Beberapa minit kemudian, dorang hilang.
Aku pun nak sampai kat surau. Aku cakap, "eh mana dorang? Takkan masuk surau jugak??"
Terkejut aku tengok muka Cikgu Ja depan pintu surau. Nak larikkkkk!!! *segan*
Dipendekkan, aku pun SOLAT SEBELAH CIKGU JA. Alhamdulillah.. TENANG! MasyaAllah. :)
Lepas tu aku pun CIUM TANGAN CIKGU JA. Feel lagik!! :D
Ado sorang makcik lepas keluar solat, aku cakap laa kat makcik tu,
"kenal tak tu sape? Yang pakai telekung biru?" Makcik tu cakap, tak..
Kemudian, aku cakap, "dia pelakon SYURGA CINTA tu".
Dan lagik, makcik tu cakap, " ingatkan orang arab tadik". HAHA.. aku golakk!!
Okehhhh laaa.. letih bebel ....
Ehhh... lupa, lepas tu aku tunggu kak Ima datang. Tunggu Cikgu Ja!
Pengakhiran cerita... tunggu punya tunggu. tak jumpa Cikgu Ja.. huwaaaaaaaaa ;(
Keesokannya Cikgu Ja bagitau melalui tweets, katanya dorang pun tunggu kami....
Sebenarnya kami salah info daripada jiran sebelah booth Cikgu Ja... Tak mengapalah!! :)
Gambaq??? Tak doooooo.......... sekian!



Program Derma Organ at UKM Bangi

16 Oktober 2011
Jam 7 pagi dah gerak pergi Bangi dari Kepong dengan Kak Ima.
Sampai dalam jam 8 lebih..
Lagi sekali aku tak tahu function cikgu Ja ada kat sini.
Rupa rupanya show lagi. Dia duet dengan Hafiz Hamidun..
Cikgu Ja suka panggil anak pak Midun. Katanyaaa..... hihihi
Dorang duet lagu apa ya? Aku lupeeeee... HAHA
Sebelum tu, aku nak bagitau laaa... Kan masa kat UIA, aku tak sempat jumpa
dengan cikgu Ja. Sebab tu, aku dengan kak Ima kejar cikgu kat sini! GILOOO...
Terbaikkk tak??? Kepong ke Bangi...

Kemudiannn... Lepas show, aku dengan kak Ima pergi amik gambaq...
Macam biase laa aku suka amik gambaq last last! hehehe.. Feel tahu!
Okehhh laaa... malas nak bebel panjang! Tengok leee gambaq kami yer!! :)






Forum : Life, Student & Love at UIAM Gombak

15 Oktober 2011
1st time join forum Cikgu Ja
Terbaik! Lawak giler... Time ni aku tak sempat jumpa Cikgu Ja!!
Tapiiiii...... dia tahu aku datang!
Okehh... Korang tengok laa video ni. Tapi bukan aku yang rakam manager cikgu, Kak Zeq.
Aku punya tak dapat nak upload pulok! -___-"


video

Sebuah Pertemuan

17 Mac 2011
Kali pertama jumpa Cikgu Ja kat depan LIF KLMU.
Sebenarnya pertemuan yang tidak dirancang oleh kami tetapi Allah merancang. hihi :)
Time tu dalam jam 6petang. Aku nak submit assignment. Roomate aku Farra temankan aku.
Aku sibuk SMS time tu. Tetibe Farra cakap, "weyhhh, Heliza!"
Aku pun cakap, "yeke? mane?" Aku tercenggang dan terkaku. "Eh betol ker?"
Aku tak masuk lif. Si Farra panggil aku. Aku pandang Cikgu Ja, dia senyum kat aku.
Sekali............... SATU  LIF! Aku berdiri belakang Cikgu Ja. Sorammmmnyerrr!! haha..
Time tu laa aku dengan Farra cakap, "nak amik gambar ke tak?" HAHA
Cikgu Jakeluar kat tingkat 10. Aku keluar tingkat PH.
Time tu aku biasa jer dengan Cikgu Ja. Tapi lepas jumpa tu kiteoran aktif ber'Twitter sampai
hari ni. Kami sangat rapat! Hanya kerana sebuah pertemuan yang tidak sangka. Alhamdulillah.. :)




1st time date at AEON SETIAWANGSA

video


26 Jun 2011......
1st time dating dengan Cikgu Ja.
Datang tak tahu function dia... Aku tahu pun dia ada kat sana.
Rupa rupa dia buat show... Lagu Kalau Berpacaran dan InsyaAllah.
Best jugak..dah lama tak dengar dia menyanyi kat tibi walaupun aku tak pernah
tengok LIVE. HAHAHA..
Seterusnya.. lepas show sesi amik gambar. Aku suka amik time orang dah sikit. Baru feel !
Aku dengan member aku si Aina naik tingkat atas dan tengok dia dari atas..hehehe..
Aku nak balik dah,tetiba dapat SMS DARIPADA MANAGER DIA, Kak Zeq. Dia tulis
"mu dah balik ker?" Time tu aku dah kabut. Lawak jer time tu.
Member aku si Aina tunggu aku kat depan PIZZA HUT sebab time tu aku nak pi beli something.
Pada masa yang sama, kak Zeq call aku dan suruh datang PIZZA HUT. Aku pun pergi ke tempat
yang kak Zeq cakapkan tadi. Aku segan giler kot! Kak Zeq keluar. Lepas tu aku pun masuk.
Segan sangat sampai berpeluh time tu! Tak sangka Cikgu Ja suruh order nak makan apa. Giler laaa!!
Terbaikk... Macam macam yang kiteorang borak. Time tu cikgu Ja bercakap dengan member
Twitter aku. Nama dia Mas Atika Maslan aka Ika.
Lama jugak kiteorang lepak sejam lebih. Saat bermakna yang aku takkan lupakan.





TERIMA KASIH CIKGU JA!